Onze mannen over Chantez

Hieronder vertellen onze zingende mannen waarom ze het bij Chantez zo goed naar hun zin hebben.

 

Ben je ook op zoek naar een leuke hobby en een wekelijkse uitlaatklep in je drukke bestaan? 

Loop dan eens binnen op dinsdagavond! Bassen en tenoren zijn van harte welkom.

Alle mannen van Chantez

Erik (ondernemer): Zingen is meer dan alleen leuk, het is bijna als therapie. We zijn allemaal druk met van alles, maar als je samen zingt verdwijnt alle stress als sneeuw voor de zon. Het vraagt inzet, samenwerking en harmonie om samen een muziekstuk goed neer te zetten. Wie of wat je bent doet er niet toe, want ieders bijdrage is even belangrijk voor het gezamenlijk succes. Daarom waarderen en respecteren we elkaar.

Dát is wat zingen in Chantez voor mij zo geweldig maakt.

 

Mart (propositiemanager): Ik ben nu ruim een jaar lid van Chantez. Ik was wat sceptisch toen mijn vrouw Marianne en ik overwogen om lid te worden. Kan ik het niveau aan? Pas ik wel in de groep? Is het geen belasting om elke dinsdag te repeteren?

Maar al snel voelde ik me op mijn gemak en gesteund en is het heerlijk om wekelijks te zingen en samen iets moois neer te zetten met een fijne groep mensen.

En het is ook nog eens heel gezellig na de repetitie aan de bar met een speciaal biertje erbij. Marianne en ik zijn trots om deel uit te maken van Chantez.

 

Pete (gepensioneerd sportleraar): Ik ben oorspronkelijk bij Chantez gekomen voor mijn vrouw Irma. Maar ik ben er nog steeds, ondanks dat ik het druk heb met fitnessen. Want Chantez is fun!
Voor mij is repertoire heel belangrijk: geen kerkliedjes, maar moderne nummers. Wat mij ook zo bevalt bij Chantez, is de gezelligheid en het familiegevoel. Iedereen is echt ontzettend vriendelijk :).

 

Kees: Samen iets opbouwen, samen bezig zijn, samen zingen. Dat is Chantez voor mij.

Ik zing de hele dag, niet alleen bij Chantez. Jaren geleden was ik op zoek naar een koor met gevoel, en ik heb het gevonden bij Chantez. Ook het repertoire spreekt me aan: moderne ballades, tegen de top 40 aan. Als we waren blijven steken bij 'Let it be' was ik al lang weg geweest!

 

Johan (gepensioneerd bestuurder onderwijs): Ik zing al ruim 54 jaar waarvan 40 jaren bij koor Chantez. Zingen is hierdoor een vast punt in mijn weekritme geworden en gebleven. Ik ben ervan doordrongen dat het zingen in een koor me in al die jaren heel veel goeds heeft gebracht. Naast de training van mijn longen en stembanden, bracht het mij vooral veel mooie contacten, liefde voor koorzang, vrienden, gesprekken en leerde het mij gelijk te stemmen.

Telkens opnieuw ben ik verwonderd over hetgeen een groep mensen kan bereiken als ze op elkaar afstemmen. De samenzang die dan uit de monden van amateurs klinkt, raakt mij telkens weer opnieuw. Het fijne daarvan is dat de verschillen in mensen er helemaal niet toe doen.

Kom je bij Chantez dan kom je ook in een warm bad, want naast het zingen is er ook ruimte en aandacht voor het sociaal samenzijn.

 

Mathieu (fulltime pensionado): Bij het zingen in een koor vind ik vooral de samenzang/klank en het oefenen hiervoor aantrekkelijk. Plus de spanning bij het uitvoeren voor publiek.

Ik ben vanaf het begin bij Chantez en heb het koor door alle bergen en dalen meegemaakt. Leden zien starten en afhaken, door hun studies, verhuizingen of andere redenen, maar dat ging gelukkig zo geleidelijk dat onze sound niet verloren ging. Bovendien voelen de leden bij mij als een grote familie. Ik heb er veel vriendschappen en kennissen aan over gehouden.

Onze muziek is bij de meeste toehoorders zo geliefd om de uitstraling van iets goeds te willen brengen, met de goede samenstelling. En zeker niet op de laatste plaats door ons kippenvel-combo. Wij hebben het geluk dat zich altijd goede en trouwe muzikanten aan ons koor binden en zich tot onze Chantez-familie rekenen.

Dat gezellige natafelen na de repetitieavonden was ik helemaal vergeten te benoemen. Daar sta ik hetzelfde in als Mart 👍🍺🍷🍾🍻🎼💝.

 

Hans: Ik ben na 32 jaar terug van weg geweest. Ik had weer zin om te zingen, maar kon het bij mij in de buurt niet vinden. Ik kwam in contact met Johan, en het voelde meteen weer heel vertrouwd: de mensen, de omgeving, de mooie arrangementen. Ik voel me thuis bij Chantez!