jubileum-kerstconcert

  Op 17 december vond ons jubileum-kerstconcert plaats in Partycentrum de Oirsprong in ons eigen Oirsbeek.
  De zaal was prachtig kerstig aangekleed en natuurlijk kon ook een gouden 40 niet ontbreken. Vanwege ons jubileum had onze Marty voor alle leden van Chantez een prachtige corsage gemaakt met een magenta touch, als knipoog naar onze nieuwe kleding-accentkleur.

   

  Bij dit concert traden we niet alleen zelf voor het voetlicht, maar er vonden ook een aantal bijzondere gastoptredens plaats.

   

  Het Clarinet Choir uit Schinveld vertolkte samen met ons het lied 'Christmas Star' uit de kerstfilm 'Home Alone' en speelde mooie muziek uit de Nutcracker Suite. Je zag de ballerina's met hun tutu's op hun spitsen bijna voor je. 

   

  Verder leverde Ankie Dols met veel plezier een bijdrage aan ons concert. Zij begon haar muzikale carrière ooit bij Chantez en liet zich nu ook vakkundig begeleiden door ons eigen combo. Haar prachtige, jazzy vertolking vormde een mooie afwisseling met de overige muzikale bijdragen.

   

  Ook kon natuurlijk Koor Coda uit Heerlen niet ontbreken. Coda is zo'n beetje ons 'zusterkoor' omdat dirigent Maurice Schoutrop onze gezamenlijke 'muzikale vader' is. Coda zong een aantal prachtige, wat minder bekende kerstliederen waarbij vooral de kristalheldere stem van de soliste de aandacht trok.

   

  Daarna werd het even heel vol op het podium, want samen met Coda zongen we het sfeervolle 'Mary did you know'. Door de combinatie van beide koren kwam dit lied prachtig tot zijn recht.

   

  Natuurlijk bracht Chantez zelf ook haar mooiste kerstrepertoire ten gehore. We begonnen heel rustig, maar geleidelijk gingen we over naar lekkere ritmische kerstmuziek. Bij de Jinglebells-versie van Barbra Streisand en 'Issay Issay' swingde zelfs het publiek vrolijk mee.

   

  Tegen het einde van het concert wilde voorzitter Johan nét beginnen aan zijn afsluitend praatje, toen wethouder Levin de Koster van Beekdaelen het podium betrad en achtereenvolgens Mathieu Wijts, Johan en Monique Linckens de gemeentespeld van Beekdaelen opspeldde. Er was ook een speld voor jubilaris Jos Pecasse die helaas niet aanwezig kon zijn. 

  De uitgereikte gemeentespelden zijn beslist dik verdiend omdat onze jubilarissen zich al 40 jaar inzetten voor Chantez en ook op andere manieren maatschappelijk heel erg betrokken zijn in onze gemeente! 

   

  Als afsluiting zong Chantez samen met Coda het swingende 'A very Merry Christmas'. En nadat Johan dan toch echt zijn slotwoord had uitgesproken, zongen we dat lied gewoon nóg een keer, want zowel wij als het publiek konden er maar geen genoeg van krijgen.